fbpx

Исторически НЛП момент…

Здравейте НЛП Приятели,

С гордост обявявам първите – НЛП Мастер Практици – обучени в България от Александър Попов – заслужили международния сертификат НЛП Мастер Практик, който се издава в САЩ от Първия Институт по НЛП в Света, ръководен от креативния гений и ко-създателя на НЛП – Д-р Ричард Бандлър и президента на международното НЛП общество – Джон Ла Вел.

Ето и техните отговори на въпросаКакво научих в НЛП Мастер Практик с Алекс Попов?

Орлин Баев

Психолог-психотерапевт, специализирал в когнитивно поведенческа психотерапия, невро лингвистично програмиране (НЛП), хипноза и хипнотерапия, психотелесна анализа, фокусиран в решения подход и позитивна психодинамична психотерапия.

Личен сайт: http://orlin.bravehost.com

Научих, че когато осъзнаваш и приоритизираш допусканията в ценностната си система така, че да акордират с призванието на духа ти и същевременно се конкретизират в реални социално – икономически резултати, тогава щастието е неизбежно!

Осъзнах, че докато главният фокус на вниманието ти остава стабилно закотвен в същината ти отвътре, външният успех е сигурен!

Когато знаеш, че в живота ти се случва това, което ти – творецът, избираш да мислиш, чувстваш и правиш, тогава всяко сега от живота ти се изпълва със смисъл и сила! Превръщаш се във вълшебник, човек на онова вътрешно знание, което те кара с ахващото любопитство на силата да преоткриваш субстанцията на живота, света и хората всеки ден!

Тогава. обикваш живота в себе си, в другия, в изгрева, залеза, в конкурентната реалност, в която всяка трудност се превръща в трамплин към допира до потенциала от възможности в теб!

Виждаш, че всички йерархии са условни, а геният ти спокойно те е чакал, за да се събудиш за проявата му! Живееш в живота и животът живее през теб. Протича през съзнанието ти и напорът му те изпълва с наситеността на вдъхновението за действие!

Мотивацията на вселената става твоя мотивация. Знаеш, че когато прокопаеш пътя към Себе си, бликва богатството на творчеството ти. Тогава виждаш възможности навсякъде. Ако някой не ги вижда или се отказва страхливо от тях, това е негов избор. Ти правиш своя!

Богат си отвътре. Затова си богат каквото и да имаш. Можеш да постигаш – познаваш възможностите си и затова социалните такива ти се разкриват постоянно. Но щастието е в теб сега, във всяка стъпка от реализацията на потенциалите ти в конкретни постижения.

Знаеш, че “като копнеш и ще бликне нефтът” на успехите ти. Защото знаеш къде, как, с кого и колко ефективно да го направиш, резонирайки с духа си!

Осъзнаваш колко благодарен си на даровете на силата в живота си, реално проявяващи се в ежедневните случвания в живота ти. Когато преформулираш проблема във възможности за учене, растеж и промяна, пребиваването ти в този магичен свят се превръща във вълнуващо приключение. Затова просто се разтваряш за мощно заливащия те поток на живота, в който опциите за решаване на трудностите и превръщането им в радостна мъдрост са безброй!

Осъзнаваш, че каквито и да са нечии изкривени разбирания, парите са материален израз на духовна стойност в качествения си вид – затова, бидейки стойностен изразител на духа си, допускаш наличието им в живота си смирено! Когато осъзнаеш, че не си знаел, че не знаеш, знаеш, че не знаеш. Когато осъзнаеш, че знаеш, но предел в познанието няма, си на пътя към силата си!

Благодаря на Алекс Попов за случването на майсторско ниво на обучение по Невро-Лингвистично Програмиране в България! Благодаря от все сърце и на всички участници в това обучение. Отново се убедих, че НЛП а Алекс Попов е школата за топ лидери – хора с огромен потенциал от сила, качества и човечност!

Орлин Баев, обикновен човек
20. 01. 2013

Личен сайт: http://orlin.bravehost.com

 Още впечатления от завършилите НЛП Мастер Практик очаквайте в следваща публикация.

Успехи и усмивки!