Как да бъдем Успешни и Щастливи през новата 2012г и отвъд…

Здравейте НЛП Приятели,

Още една година измина и с нея отлетяха осъществени и неосъществени желания, амбиции и мечти. Е, светът не свърши, за пореден път… и сега пред нас остават вечните въпроси:

Как да се реализирам по-успешно и как да имам един по-щастлив живот?

Нека днес да започнем отзад напред. И първо да отговорим на въпроса как да бъда по-щастлив/а? Защото според мен, когато човек открие за себе си кои са нещата, които го правят щастлив, тогава той/тя е много по-близко до своята лична себе реализация и до постигането на личния си успех.

Та, ако сте съгласни с мен, нека направим един малък, приятен експеримент и да си отговорим на въпроса: Кои са наистина важните неща за мен и моят живот?

Интересното тук е, че няма верни отговори, а има верни отговори за Вас.

За някои щастието ще е повече приятели, за друг по-хармонични отношения със семейството, за трети нова къща или кола, за четвърти мобилен телефон, за пети да имат деца, а най-често пъти ще е комбинация от всичките тези и може би и някои други неща. Сега, след като сте направили своя лист подредете вашите точки на щастие по важност. Сега пред вас е комбинацията от случки, които ще ви доведат до щастието така както вие си го представяте.

Това, което вече държите в ръцете си, е лист с цели. Някои са по-лесни за постигане, други са по-трудни. Но във всички случаи, сега ясно можете да видите какво ви предстои да постигнете през новата 2012г. и отвъд. Това са вашите цели, които ще ви отведат по пътя на вашето щастие.

И, най-интересното предстои… Постигането на тези цели, превръщането им в реални случки и преживявания, реализирането им в реалността.

И тук опираме до успеха.

Успехът се корени в това, последователно и безотказно да вървите в избраната от вас посока, която ще ви отведе до постигането на вашите цели. В някои случаи, пътят ще е по-дълъг, в други по-кратък, но във всички случаи най-важното е да се наслаждавате, докато вървите по него.

Това не означава, че всичко ще се случва по мед и масло, това означава да се научите да се наслаждавате на гладката част на пътя така, както и на трънливата. Така, когато постигнете своята цел, ще можете да се обърнете назад и да погледнете пътя, който сте извървели и да си кажете – това беше едно невероятно приключение. Не беше лесно, но беше интересно и най-важното – аз го извървях.

Желая ви много Успехи и Усмивки през новата 2012г. и отвъд…