Как НЛП Промени моя живот?

Нещото, което ме привлече в НЛП беше резултатът. Винаги съм търсел знания и умения, които да дават реални резултати.

Когато бях в гимназията все питах учителите:

– Това как мога да го използвам на практика?

Вероятно ви звучи познато? Ако е така, значи знаете отговора…

– Това е, за да знае човек какво да избере да учи в университета.

Или този отговор:

– Това е, за да може човек да има богата обща култура.

Или моят фаворит:

– Това е по-програма.

Имаше малко – но все пак имаше – учители, които отговаряха смислено и аз съм им благодарен до ден днешен за полезните неща, на които ме научиха.

После задавах същия въпрос в университета и не кой да е ами Софийският – там отговорът беше:

– Това е университет, тук в бакалавърската степен се учи Универсално Знание!

Хаха, ами кога най-сетне ще започна да уча нещо конкретно, приложимо в реалността – като стана на 40 ли?!

В крайна сметка, вече не живеем в 19ти, нито дори в 20ти век, когато е било нормално учените да владеят и математика, и музика, и литература, и какво ли още не, защото информацията по тези теми е била в зародиш и ума на човек е можел да я обхване. НО!!! Вече живеем в 21ви – Информационният Век. Вече и един ученик в гимназията знае, че щом завърши, да речем програмиране, той излиза с информация, която е с четири години по-стара.

Защо ли тогава работодателите се оплакват, че няма качествена работна ръка?!

В училище повече учители ни карат да зубрим, отколкото ни учат да мислим. В университета отново ни карат да наизустяваме гигантско количество информация.

Но дали пък няма да се окаже, че не зубренето, а мисленето е в основата на ефективния начин на боравене с огромното количество информация, с което се сблъскваме всеки ден?

НЛП ми помогна да изляза от затворения кръг на една остаряла образователна система и ме научи – как да управлявам съзнанието и подсъзнанието си, така че да мога адекватно да се впиша в новата ера на информационния век.

НЛП не просто ми даде върхови психологически умения, умения за справяне с вътрешни и външни проблеми и предизвикателства, супер ефективни комуникационни умения за бизнес и междуличностна комуникация. НЛП ми помогна да мисля ефективно и да усвоявам нови знания и умения със скоростта на светлината. С тези знания и умения уверено управлявам кораба на моя живот, в понякога бурното информационно море. И когато имам нужда, знам къде да намеря спокоен пристан.

С две думи:

НЛП ми даде куража да продължавам да мечтая и знанията как да реализирам своите мечтите.