Лекуване на любовна мъка и разбито сърце с НЛП и Хипноза

Хората имат странни представи за любовните взаимоотношения, които би трябвало да ги доведат до намирането на подходящия партньор. Изучавайки как работи мозъкът и навлизайки в тайните на НЛП и хипнотичните модели на комуникация и поведение, започнах да забелязвам много интересни и елементарни феномени на държание, които най-често водят до любовна мъка и разбито сърце. Най-интересното е, че повечето хора повтарят или преповтарят една и съща грешка без да могат да я коригират.

Познато ли ви звучи това?

От едната страна…

Запознавате се с някого той/тя ви допада. Чувствате се несигурни дали това е правилният човек, но решавате да си дадете шанс. Започвате да излизате – започвате да наблюдавате, започвате да тествате – дали човекът би направил това или онова за вас. Минава един месец. Минава втори… Вече имате изградена връзка, но все още се чудите дали пък не изпускате нещо?! Минава половин година, а вие все още я / го тествате. Говорите с приятели и познати дали те одобряват.

Минава една година, а все още сте заедно. Дали не е време да приемете, че това е вашият човек? Решавате да се отпуснете. Все пак толкова време сте заедно и нещата вървят добре… Започвате да допускате човека близо до себе си. Да се държите по-добре отколкото преди, престрашили сте се да се отдадете и психологически… И тогава вашата половинка ви съобщава, че по някаква причина нещата не са както преди, че вие сте страхотен човек, но … и затова е по-добре да се разделите. Вие не можете да повярвате. Как, нали досега вие сте тествали, карали сте да ви се доказват. Сега какво, решавате да се отдадете, а те ви отговарят по такъв начин?! …

От другата страна…

Борите се доказвате се, търпите тестовете, недоволствата, изпитанията. Минава време, минава още време. Започвате да се изморявате. Поставяте си срок. Няма да търпите повече, но продължавате… Минава още време чувствата във вас от плам, през бушуващ огън от изпитания и терзания започват да тлеят и гаснат. Човекът до вас като, че ли се е променил, но на вас вече май ви е все едно. Какъв е смисълът, а и нали усещането вече не е същото… В крайна сметка, като чели е по-добре да прекъснете това терзание, по-добре всеки да тръгне по своя път. Ааа сега те започват да държат на вас, сега когато на вас вече ви е все тая… Не, по добре да се сложи край на това. Да всъщност това е краят.

От третата страна…

При мен често идват хора, които без да знаят стоят в основата на проблемите в личния си живот. Не знам дали идват защото НЛП и хипнотерапията звучат обещаващо или защото са чули, че дават резултати. Но в много случаи, личното щастие е било, и най-често все още е, на една рака разстояние, само че човек не знае в коя точно посока да се протегне. А решението всъщност се корени в подхода. Ако и при вас подходът ви не дава желаните резултати. Ако забелязвате, че имате сходни проблеми в различните ви връзки, то това е един от показателите, че проблемът и решението са във ваш контрол и единственото, което се иска от вас е да го осъзнаете и да се научите как да промените подхода си, за да започнете да изграждате личния живот, който искате, търсите и заслужавате.

Научите повече тук…