Хипноза и НЛП терапия за лекуване на заекване

how-to-get-rid-of-stammeringЛекуването на заекване с НЛП и с хипноза е много стар и изпитан метод който приложен професионално дава много добри резултати от драматично намаляване на заекването до напълното му изчезване. Психотерапевтите придават на заекването различен смисъл и значения от уплах, който се складира в подсъзнанието като комплекс или блок, до неизразен яд към някаква част от света. НЛП терапията и терапията с хипноза фокусират повече върху това:  Как човек да се справи с този вътрешен блок, като използва естествените ресурси на подсъзнанието си?!

stop-stuttering2НЛП (Невро-Лингвистично Програмиране) позволява на терапевта да достигне до естествените ресурси, за да помогне на съзнанието и подсъзнанието на пациента да се освободи от тази ‘грешка в системата’. НЛП (NLP) взаимства и използва доказани техники от хипнозата, за да може бързо и ефективно да достигне до сърцевината на блока (натрупването на неврони) и да спомогне за неговото освобождаване и разсейване, като в същото време НЛП терапевта запазва позитивния елемент, който е в основата на проблема при конкретната личност.

След дълги години на проучване и работа с пациенти по целия свят НЛП терапевтите откриват, че зад всяко действие от страна на нашето подсъзнание стои позитивен елемент. Когато този позитивен елемент е в синхрон с външния свят, тогава ние сме здрави и успешни човешки същества. Има случаи обаче когато подсъзнанието в желанието си да ни защити или да ни помогне да се освободим от нещо влиза в грешка и именно работата на добрия НЛП терапевт и хипнотерапевт се състои в това да помогне на подсъзнанието да разреши и да се освободи от тази грешка.

stammeringВ 21ви век вече има разработени техники (или както създателят и ко-основател на НЛП – Др. Ричард Бандлер понякога ги нарича уравнения за впрягане на естествените процеси на мозъка за изчистване и освобождаване на човешката система от тези грешки). Най-интересното е, че в много случаи НЛП и хипнозата помагат не само при справянето с грешки но могат да помогнат на организма да се възстанови по-бързо и ефикасно от травми и проблеми както на психическа така и на психо-суматична основа (тяло и дух).

И нека да завършим днешната тема с едно изказване на Пол Макена ‘В 21 век хората все повече осъзнават и усещат нуждата от бърза и ефективна намеса от страна на специалист при техните трудности и проблеми. Защото да живееш с проблема си означава да плащаш твърде висока цена от гледна точка на времето и качеството на твоя живот’.

In your hands

Всичко е във вашите ръце!

За да запазете своето място на тренинг или да запишете консултация използвайте контакт формата!