Управление на парите с техники от НЛП

НЛП успех

НЛП терапията и хипнотерапията са едни от най-ефективните съвременни средства за справяне с проблеми на психическа основа. Най-интересното в НЛП терапията и хипнотерапията е, че когато се практикуват от професионалисти служат не само за справяне с проблеми на психическа основа ,но и за подобряване и засилване на умствените процеси в хора, които вече са добри и успешни професионалисти в своята област. Така НЛП и хипноза се явяват като революционни методи за оптимизиране на успеха.

В този материал ще споделя, някои мои наблюдения, свързани с горещата тема на 20ти и 21ви век, а именно-парите. Представянето е опростено и е в духа на НЛП – чисто, кратко и ясно. Това, което ми направи огромно впечатление при първия ми контакт с моя учител Д-р Ричард Бандлър, беше лекотата и финеса, с които той опростяваше и след това разрешаваше привидно непреодолими ментални предизвикателства.

Нека първо да погледнем какво са парите – просто една идея, която всички сме се съгласили да поддържаме, да спазваме и да се съобразяваме. Щом са идея, защо тогава някои хора имат повече от тази идея, а други по-малко?

Парите са идея

Нека погледнем имането или нямането на пари през НЛП перспективата, че щом са идея, значи имането или нямането на тази идея е в съзнанието на хората. Моите наблюдения показват най-простичко, че има много умни или природно интелигентни хора, които имат проблем с парите – на какво се дължи това?!

НЛП мисли

Наблюденията ми се развиват в три посоки:

Хората просто не искат да имат пари!

Хората не планират да имат пари!

На хората им липсва последователност!

Хората просто не искат да имат пари – е в случаите, когато човек не иска да се адаптира към ситуацията и да се научи на умения, които ще му донесат пари. Това в НЛП е познато като: човек е готов на невъобразими подвизи само и само да не се промени. Много хора казват аз съм си такъв, аз мога това и това, за какво да се мъча до се развивам, като е все тая – и по този начин наистина е все тая – на НЛП език за мен човека казва – аз съм ок, така както съм и не искам да имам повече от това, което имам в момента. Ако вие виждате себе си в тази категория, огледайте се наоколо и вижте какво можете да научите като знания и умения, с които с лекота и в хармония със себе си скоро ще можете да изкарвате повече пари и започнете да го учите – няма заместител за реално свършената работа!

НЛП планирай да имаш пари

Хората не планират да имат пари. Планирането, като че ли е в основата на доста неуспехи или по-точно липсата на планиране. Според моите наблюдения, по-бедните и голяма част от хората от средната класа, смятат, че за да си изкарат добре е необходимо да изхарчат максимално голямо количество пари или да изхарчат всичките пари, които имат в себе си, за да се почувстват добре. Реално е доказано в НЛП, че човек се чувства добре от вътрешното си състояние, а не от това колко пари харчи в даден момент. Така че ,ако вие се виждате в тази категория, ще е много хубаво за вас да започнете да планирате колко пари ще изхарчите преди да излезете и да се научите да държите пред себе си на думата си. Ако излизате с кола, планирайте къде ще паркирате, за да не плащате паркинг, защото всеки похарчен лев ,е лев излезнал от вашия джоб и влезнал в джоба на някой бизнес, което е ок за бизнеса и именно заради това, световния бизнес прави масова хипноза, за да може да ни накара да харчим и харчим и харчим.

НЛП управлявай парите си

Бизнеса е в правото си да си преследва интереса, но пък и вие ако искате да сте в добро или подобряващо се финансово състояние е хубаво да развиете уменията необходими за това, парите да остават и да се умножават при вас. Реално ,ако наблюдавате някой богат или преуспяващ човек, ще забележите, че те постоянно си правят сметка, постоянно знаят какво се случва с парите им или с други думи-контролират паричните си потоци. Това е умение, което се развива с времето, именно и това е третото знание важно за вас в този момент. Да се научите на последователност и постоянство, за да можете постоянно и последователно да контролирате съзнанието, а оттам и парите си.

Тези знания – изглеждат толкова простички – защото са, но именно те са в основата на изграждането на една стабилна връзка с парите. И последно, но не на последно място- парите не са самоцел, когато станат, човек губи реална представа за ситуацията и качва на пиедестал една идея, ако това стане ,човек поема риска да се превърне в една машина и да загуби от сладостта на обикновените неща. Вие избирате какво се случва във вашия живот-това е ваше рожденно право. Аз мога само да дам за пример Сър Ричард Брансън създател и собственик на Върджин. Този човек е един много подходящ пример за човек, който умее да ръководи парите и в същото време умее да ръководи и живота си.

Развийте лична сила

Фирмено обучение, трениране и консултиране по – Продажбени и Преговорни Умения – с изграждане на работеща продажбена стратегия. Инсталиране на – know-how – във вашата продажбена сила. Обучение и трениране на вашите продавачи в най-ефективните методи: психология на продажбата и хипнотично влияние чрез НЛП техники и Ериксонова хипноза – научете повече тук…