Пол Макена лекува фобии с НЛП и хипноза

Какво вече знаете Пол Макена (звездата на британската хипноза и ученик на Др. Ричард Бандлер) използва НЛП и хипноза не само за шоу ами също така и при лекуване на разнородни проблеми на психическа и психосоматична основа.

Както Др. Ричард Бандлер казва хората учат бързо а не бавно и именно това е и причината човек да развие фобия или страх за секунди. Това се случва, защото подсъзнанието възприема външния стимул и го хиперболизира, което води до свръх реакция. За съжаление основната функция на подсъзнанието не е да бъдем щастливи а да ни предпазва и тъкмо това е причината да има толкова хора, които живеят с проблема си и им е трудно или привидно невъзможно да се освободят от него.

Най-ярката употреба на НЛП е именно възможността да се работи на подсъзнанието, за да се коригират грешните асоциации и програми и да се зададат нови здравословни параметри на действие. НЛП използва естествените процеси на мозъка и езика на подсъзнанието, за да достигне до сърцевината на проблема и да го излекува. В НЛП ние разглеждаме всяко действие на мозъка като постижение и от там ние използваме ресурсите, които мозъка вече притежава и просто ги пренасочваме в правилната посока. И най-хубавото при НЛП е, че ние до голяма степен имаме възможност да предвидим и да постигнем реален резултат.

Както ще видите от демонстрацията на Пол, той използва техники от НЛП разработени от Др. Ричард Бандлер, за да излекува жена от фобия от височини. Учудващото е, че в началото жената е реално безпомощна и не може да се пребори със себе си когато става въпрос за височини. Това, както самата тя казва негативно афектира живота и, както и живота на семейството и. Тъкмо това е и причината тя да се съгласи да бъде подложена на хипноза, защото вече и е дошло до гуша да бъде така ограничена и така да ограничава семейството си. В първата част тук ще преминете през живота на клиента и ще видите как Пол работи с нея. Във втората част ще станете свидетели на това как от тотален страх и неспособност да се справи с височините клиента лети в самолет и се наслаждава на гледката при отворен люк. Това, поне за мен, за пореден път показва огромната сила на съзнанието и на подсъзнанието и как когато подхода е правилен можете да очаквате реални резултати.

За да можете и вие да получите професионална помощ, натиснете тук!


The Big Chat