НЛП начинът на мислене

НЛП (NLP) (Невро-Лингвистично Програмиране) е преди всичко начин на мислене – една работеща призма, един поглед през който не се търсят проблемите а разрешенията, един поглед – през който се достига до личната свобода и личностното развитие.

Това, което НЛП (NLP) ми даде лично на мен беше осъзнаването, че карата не е територията – Грегори Бейтсън (Gregory Bateson). Реалността е различна за всеки и най-голямото различие се крие именно в главата на всеки отделен индивид. За някои света е негативно и дори страшно място а за други света е място на безкрайни възможности. И най-интересното е, че ние можем да изберем своята гледна точка. НЛП (NLP) технологията няма да ви кара да мислите позитивно, НЛП (NLP) ще ви научи как да действате така, че да получавате резултатите, които са важни за вас. Защото както бащата на НЛП (NLP) Ричард Бандлър казва – Ако се оглеждате за проблеми … е … вероятно ще ги намерите… Най-хубавото е, че всеки един от нас има избор какво да мисли и какво да прави – просто допреди НЛП (NLP) не знаехме кой е най-добрият начин, по който да го правим.

Успеха на НЛП (NLP) терапията се дължи на това, че Ричард Бандлър и Джон Гриндър са изследвали естествените процеси на мозъка и подсъзнанието и са използвали именно тях за лекуване на хора от фобии, страхове, депресии и дори шизофрении. Аз лично съм виждал Ричард как работи със фобии, спиране на цигарите, депресия и дори една жена, която беше болна от рак.

Това, което той ни научи е как да използваме естествените ресурси на тялото, за да лекуваме хора с различни проблеми – или както ги нарича той – хора възприели нефункционална реалност. Дори когато го попитахме за жената болна от рак – той каза, ‘аз не я виждам като жена болна от рак, а като жена в която има рак, който може да бъде отстранен. Но нейните лекари и дават лекарствата, които да премахнат рака а аз и давам менталната нагласа и достъп до естествените ресурси и способност на тялото да се лекува. Защото замислете се когато се порежете откъде тялото знае как да спре кръвта и как за излекува раната? И мислите ли, че тези ресурси на тялото служат само за лекуване на порязвания? НЛП (NLP) е революционна технология, която помага не само при хора с психически проблеми – НЛП (NLP) е методология за изучаването и използването на естествените процеси на организма за постигане на лично щастие и хармония и за достигане на нови по-здравословни и продуктивни нива на съзнание’.

Ако искате и вие да помогнете на себе си или на вашите близки не се колебайте а се свържете с нас сега. Позволете си да бъдете по-здрави и щастливи!