НЛП и хипноза при лекуване на натрапливи мисли

obsessive-thoughtsНатрапливите мисли и депресията са често срещан проблем в днешното изпълнено със стрес ежедневие. Това, което най-често води до натрапливи мисли и депресия са един или друг вид нервно напрежение или стрес. В днешната действителност много голяма част от хората страдат от стрес а една не малка част страдат от натрапливи мисли и депресия. Този вид проблем е изключително неприятен и тормозещ защото предизвиква усещане у човека за неспособност на самоконтрол и чувство за слабост и отчаяние.

Как може НЛП терапията и хипнотерапията да помогнат в този случай?

Истината е, че при натрапливите мисли и депресията мозъка влиза в така наричания в НЛП омагьосан кръг. Това, което се случва с мозъка е, че той започва да превърта в последователност една тревожна мисъл след друга и заради последователността и скоростта с която се случва това човек придобива усещане за неспособност да се справи със собствената си ситуация и собствения си живот.

sadНЛП терапията и хипнотерапията са разработили различни техники за справяне с този неприятен проблем. Истината е, че натрапливите мисли са едно тежко и мъчително състояние, което в зависимост от човека се лекува с различна скорост – особено когато дразнителите, които предизвикват тези натрапливи мисли са налице. Все пак НЛП терапията и хипнотерапията предлагат значително подобрение и в много случаи пълното освобождаване от този така неприятен проблем.

helpВ конкретния случай НЛП и хипноза се явяват като подкрепа на съзнанието на клиента да се спре и да излезе от затворения кръг. Така НЛП и хипноза спомагат за забавянето и спирането на този процес (превъртането на една тревожна мисъл след друга) като клиента е също активен участник в процеса на промяна. Трудност произлиза, когато клиента не следва препоръките на терапевта или съзнателно се бори с процеса на спиране и промяна в който НЛП терапевта или хипнотерапевта го въвежда. Дори и в тези случаи обаче НЛП терапията и хипнотерапията спомагат и предизвикват позитивната промяна, само че продължителността на терапията се увеличава.

Мозъкът – погледнат през призмата на НЛП и на хипноза – е създал този механизъм, най-често от защитна гледна точка. Това обаче означава, че същият този мозък е в състояние да промени или подобри този механизъм по такъв начин, че човек да бъде освободен от натрапливи мисли, депресия или други психически натоварващи състояния.

B-049-0101

Вашата свобода е във вашите ръце!

За да запазете своето място на тренинг или да запишете консултация използвайте контакт формата!