НЛП и хипноза по пътя към успеха

expand-your-mindВсеки човек има нещо в себе си от което иска или да се освободи или да може да подобри. В моето дълго търсене аз попаднах на НЛП и в последствие на хипноза като средства за достигане и използване на мозъка по един по-ефективен и успешен начин. Както моят учител Др. Ричард Бандлер казва ‘Не е че, хората използват по малак процент от съзнанието си ами е, че хората не използват съзнанието си максимално ефективно’. В НЛП (Невро-Лингвистично Програмиране) и при хипнозата аз разглеждам терапевта като учител или човек, който е научил малко повече за това как да използва мозъка си по един по-ефективен начин и този учител споделя своето знание с клиента. По този начин клиента придобива по-голям контрол и повече свобода за себе си, в собствения си живот и най-важното не зависи от НЛП терапевта или от хипнотерапевта за своето спокойствие, свобода и личностно развитие.

problemМного е интересно как има два типа хора, които се интересуват от НЛП и от хипноза а именно – тези, които вече не могат да толерират проблемите си и твърдо са решили да се справят с тях веднъж и завинаги, и тези, на които им е интересно да научат как по-добре да използват съзнанието си.

Също така е изключително интересно да се наблюдават ‘patterns’ или образци на поведение и начин на мислене и в двата типа хора. Тези с трудностите повечето пъти търсят от НЛП терапевта и хипнотерапевта цялостно премахване на проблема – по начин, който те смятат за правилен без да осъзнават, че проблема много често има своята функция и ако бъде премахнат из основи може да доведе до нефункционалност в живота на клиента. Това е като да премахнеш фобия от височини и първото нещо което клиента да направи е да се надвеси неразумно над парапета на балкона и да каже – ‘Ако като правя така не изпитван никакъв страх, тогава ще знам, че си ме излекувал напълно’. При което моят отговор е ‘А не мислиш ли, че може би има смисъл от този страх в тази ситуация? Не мислиш ли, че природата е създала страха с определена цел?! Като например да ни запази и съхрани от неразумни постъпки?!’.

improveИзползването на НЛП и хипноза във втория случай – когато човека иска да опознае себе си и да подобри уменията си в различни сфери – пък дава други изключително интересни резултати. Има хора, които усещат или по някакъв начин знаят, че могат да бъдат по-добри, по-щастливи и по-успешни и те търсят начини да отидат отвъд границите си, за да могат да правят и да случват нещата в своя живот по начинът, който наистина ги прави най-щастливи и успешни. И така при този тип хора забелязвам, че те са готови да опитват нови неща и да отварят нови хоризонти пред себе си, за да могат да имат по-голяма свобода и повече избор в своя живот. Също както и в НЛП и при хипноза практикуващите се учат на нови неща и избират сред тях това, което работи най-добре и дава най-добрите резултати, така и тези хора копнеят да намират неща, които да им дават повече свобода и повече гъвкавост и успех в техния живот.

До момента НЛП и хипноза са двете неща, които поне на мен ми дават възможността не само да помагам на много хора с проблеми, но и да развивам себе си и да помагам на хората, които искат да вървят напред да го правят още по-бързо и лесно. Защото ние живеем в 21ви век и новият начин на мислене естествено води до това ние да сме по-добри, по-щастливи и по-успешни.

improve-2

Всичко зависи от вас!

Действието винаги дава по-добри резултати от бездействието!

За да запазете своето място на тренинг или да запишете консултация използвайте контакт формата!