НЛП и връзката с щастието

Това, което най-много ми харесва при НЛП и хипнотерапията е, че НЛП и хипнозата се използват както за лекуване на всякакви проблеми на психическа основа така и в случаите когато човек е добър в нещо и иска да стане още по-добър и успешен в същото това или в друго нещо.

Изобщо изказването на Др. Ричард Бандлер за това, че НЛП е еволюционна технология си има своята огромна стойност, защото когато човек се научи да използва силите на съзнанието и подсъзнанието си по един по-успешен и ефективен начин, това естествено води до драстично повишаване качеството му на живот. Забавното е, че толкова много хора несъзнателно поставят такава ниска цена на качеството си на живот. Толкова много хора си мислят, че във времето нещата ще станат по-добри, по-лесни и по-не знам си какви си, истината е много простичка – нещата няма да станат от само себе си!!! Нещата ще станат само когато ние активно се захванем да ги правим, да опитваме и да търсим пътя, който ще ни отведе в посоката, в която искаме да вървим. Именно това мое търсене ме доведе до НЛП и в последствие до хипнозата.

Идеите могат да променят живота ни, защото идеите са в реалност това, което прави живота на едни успешен и щастлив а на други неуспешен и нещастен. Ние хората сме създадени от едни и същи физични и химични елементи и споделяме една и съща планета, и най-забавното е, че сред всички прослойки на населението има щастливи и нещастни – успешни и неуспешни. Какво би било ако ние можехме да избираме от кои да бъдем? Как това би променило живота ни? Може би това е, което НЛП направи за мен и за милиони хора по света?! Може би съвкупността от странни идеи и елементарно изглеждащи техники ме доведе до щастието, което толкова много търсех?!

Др. Ричард Бандлер собственоръчно променя действителността на 21ви век като измисля НЛП (Невро-Лингвистично Програмиране) а това се случва по една едничка причина, а именно, че идеите и техниките от НЛП работят. Те правят това, което НЛП терапевта, казва, че ще направят и по-такъв начин с реален резултат водят до всеобщо приемане на НЛП и то не само в терапевтичните среди ами и в бизнес средите, където, както всички знаем, намират място само и единствено моделите, които дават реални резултати.

И така аз приех идеите на Др. Ричард Бандлер и технологията НЛП и започнах да изграждам живота си по един вълшебен и изключително щастлив за мене начин. За мен тези идеи работят и те водят до реална промяна. Сега за мен магията се крие в следващото ниво на развитие а именно в истинската еволюция на човешкото съзнание освободено от страхове, вътрешни стопери и притеснения – човешкото съзнание, което постоянно си задава въпроса докъде мога да стигна, колко красив и успешен може да бъде моят живот и колко красив и вълшебен мога да направя живота на всички, до които се докосна?! Докъде мога да стигна… И отговора на най-важния за Ричард въпроса ‘Колко удоволствие мога да издържа?!’ тази тотална промяна от стандартното ‘Колко болка мога да издържа’ на ‘Колко щастие мога да случа в живота си’ е нещото което ме накара да изучавам НЛП и да променя живота си, и да помогна за промяната в живота на толкова много хора. Вярвам, че с НЛП мога да направя същото и за вас. И най-хубавото е, че технологията НЛП би могла да помогне и на вас да намерите пътя към вашия собствен успех и щастие. Докъде искате да стигнете и докъде ще си позволите да го направите. Всички решения в нашия живот ни водят до това, което получаваме в нашия живот. Какво наистина искаме и как да го намерим най-бързо и лесно са една част от важните въпроси в НЛП.

Какви въпроси си задавате вие и какво наистина искате да получите от своя живот?