НЛП за по-добър живот

НЛП (Невро-Лингвистично Програмиране) има множество терапевтични употреби – в основата на НЛП терапията се корени личностната свобода както и свободата да бъдем щастливи.

Докато разработва НЛП (NLP), Др. Ричард Бандлер работи с, и моделира множество от най-добрите терапевти, най-известните, от които са – Вирджиния Сатир, Фриц Пърлс и Милтън Ериксън. Ричард избира да моделира и да се учи от тях защото те са хората, които за времето си са давали най-добрите и дълготрайни резултати със своите пациенти. Както самият Ричард казва – НЛП се базира не на общоприетото и това, което университетите преподават; НЛП се базира на това, което дава най-добрите и дълготрайни резултати с пациентите. В НЛП ние се стремим и постигаме изключителни резултати с нашите пациенти, защото използваме естествените процеси на подсъзнанието и естествените процеси, които ще доведат до дълготрайна позитивна промяна в нашите клиенти.

Др. Ричард Бендлер разработва НЛП техники за лекуване на депресивни състояния, страхове, неврози, стрес та дори и фобии. Най-лесно бихте могли да си представите употребата на НЛП по следния начин ако вземем за пример мозъка като един изключителен компютър НЛП ни дава възможност да коригираме грешните, неефикасните или деструктивните програми на мозъка и на тяхно място да инсталираме работещи, ефикасни програми, които водят до хармония и щастие в живота на пациента. НЛП се използва за лечение и подобряване на всякакъв вид проблеми или разстройства на психическа основа както дори при лечение на шизофрении – където Др. Ричард Бандлер има изключителни резултати но най-хубавото е, че той предава тези свои знания и умения на хората, които се обучават при него.

Но НЛП (NLP) може да се използва не само за лекуване на психически проблеми или разстройства НЛП се използва и при подобряване на вече развити умения като подобряване резултатите при спортисти, музиканти, художници и всички хора, които използват ума и въображението си в своята работа. Така НЛП терапевта може да помогне за засилване на концентрацията, способността ви да запомняте, увереността и усещането за удоволствие от работата.
Широкият спектър от възможности, които НЛП предлага е и причината НЛП да става все популярно и прогресивно средство за лечение и развитие – една от науките, които увенчава терапевтичните постижения на 20ти век.