Контрол на съзнанието с НЛП и хипноза

Много хора говорят за позитивно мислене и още повече хора напоследък свързват НЛП и хипнозата, като методологията на личния успех. Тук ще разгледаме малко факти от НЛП през погледа на неговия създател Д-р Ричард Бандлър.

Ричард Бандлър

Д-р Бандлър ,освен създател на НЛП, е математик, физик и програмист. Неговият гений му позволява да интегрира работещи идеи от всички научни полета и да ги интегрират в НЛП. Така Невро-Лингвистично Програмиране се развива и обогатява с невероятни темпове. По време на създаването на НЛП, Ричард моделира успеха на гении от различни терапевтични полета като психология, психотерапия, хипноза, аналитична терапия, гещалт терапия и др. Така той разкрива фундаменталните модели ,спрямо които човешкото съзнание и подсъзнание функционират и ги поставя като основа в НЛП. Доказателството за невероятния успех на НЛП е скоростта, с която дава желаните резултати , както в терапевтичен план, така и в различните аспекти на бизнес комуникацията. Реално в момента по цял свят терапевти и бизнесмени изучават НЛП, за да могат да вършат работата си по-ефективно и успешно.

НЛП помага изключително много и на хората, които искат да се научат да контролират съзнанието си и подсъзнанието си, за да се чувстват по-добре и да получават повече от живота, както в личен, така и в професионален аспект.

Всичко това добре, но как наистина става това?!

НЛП позитивно мислене

Контрола на съзнанието се постига, като човек първо избере да се научи как става това. Втората стъпка е да използва методите на НЛП, за да се научи на този контрол – съзнателно. Точно както когато човек избере да учи или тренира каквото и да е, му е необходимо време и целенасочена работа, така и с техниките от НЛП и хипнозата човек неусетно може да се научи да контролира съзнанието и подсъзнанието си, а оттам да получава повече спокойствие, сигурност успех и щастие в живота си.

Това, което мислим е това, което ни се случва – важи на 90 % в нашата действителност, а дали го вярваме или не е без значение, защото това е наблюдаван феномен в живота на хората по земята. С НЛП ние можем не просто да го наблюдаваме, но и да направим нещо по въпроса. Направете следващото опростено упражнение и преценете има ли промяна в начина по който се чувствате?!

Каквото мислим, това ни се сличва!

НЛП упражнение за позитивна настройка на съзнанието:

Представете си живота, който искате, вижте себе си така, както искате да бъдете сега чуйте как звучите когато говорите, как звучат гласовете на хората около вас и почувствайте просто така във въображението си почувствайте се, така както искате да се чувствате – спокойни, уверени, позитивни бликащи от усещането за свобода независимост и безкрайни възможности… Насладете се на това усещане, защото то си е ваше – вие току що го създадохте във вашето съзнание сега, а защо не и за в бъдеще ,това усещане може да стане част от вашия живот – стига наистина да го искате, да го търсите и да се борите за него.

НЛП не е за мърморковци, НЛП не е за хора, които обвиняват света за неуспехите си, с НЛП човек може да хване живота си в ръце и да започне последователно и целенасочено да случва своя личен успех и своите мечти, а докъде ще стигнете зависи само и единствено от вашето искрено желание и намерение за промяна сега. Но ако правите това, което винаги сте правили ще получавате, това, което винаги сте получавали, а можете да получавате толкова повече. НЛП няма да ви свърши работата това си е ваше задължение, но НЛП ще ви помогне да материализирате своите мечти по-бързо и лесно по вашия път сега…

сбъдната мечта

Всички текстове на този сайт са дело на Александър ПоповНЛП консултант, терапевт и тренер, пряко лицензиран от Д-р Ричард Бандлър в САЩ.